Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Dezvoltare regională   -  Rapoarte si studii - Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova

Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova

  imprimare
22.08.2012    

Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a fost creată în 1975. Agenţia implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal  de Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) şi alte Ministere Federale, precum şi pentru alte instituţii şi organizaţii internaţionale.
Agenția de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) susţine procesele complexe de reforme şi schimbări în ţările în curs de dezvoltare şi cele aflate în tranziţie. Toate activităţile noastre sunt orientate spre îmbunătăţirea durabilă a condiţiilor de trai şi a perspectivelor oamenilor.
Promovarea cooperării  între Guvernul Germaniei şi  Guvernul Republicii Moldova a început în 1994. De atunci, au fost implementate un şir de proiecte importante de dezvoltare, care au avut drept scop facilitarea procesului de tranziţie de la o economie planificată la cea de piaţă. În prezent, GIZ implementează 8 proiecte în Moldova.

Descriere succintă a proiectului

Denumirea: Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova

Durata proiectului: 2ani (2010 - 2012)

Bugetul proiectului: prevede pînă la 300 mii Euro 

Partenerii proiectului: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcţiilor, Agenţia de Dezvoltare  Regională Nord, localităţi, oraşe şi administraţia raioanelor.

Beneficiarii proiectului: 11 unităţi administrativ-teritoriale din regiunea de Nord, care constituie o treime din populaţia Republicii Moldova.

Scopul proiectului: Îmbunătăţirea capacităţilor pentru dezvoltarea regională şi competenţei autorităţilor publice regionale şi locale, cît şi a organizaţiilor obşteşti din regiunea nord a Moldovei în pregătirea şi realizarea cooperării efective cu partenerii săi din regiune.

Descrierea proiectului:

Proiectul vizează în esenţă două componente:

  1. Susţinere în domeniul concepţional (politică, instituţii şi structuri pentru dezvoltarea regională)
  2. Consultare în privinţa implementării, proiecte de cooperare pilot, formulări de proiecte şi elaborări, în special cele orientate pe programele de finanţare UE.

Obiective:

1.      Consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Moldova în domeniul dezvoltării regionale.

2.      Contribuirea la stabilirea de parteneriate şi dezvoltarea cooperării locale, regionale, naţionale, transfrontaliere, şi transnaţionale.

3.      Îmbunătăţirea competenţelor organizaţiilor din Moldova în domeniul identificării, formulării şi implementării proiectelor regionale.

4.      Identificarea şi dezvoltarea unor proiecte cheie pentru regiune.

5.      Promovarea Programelor UE în regiunea de nord a Moldovei.

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 2284144 | Vizitatori ieri: 611 | azi: 103 | Online: 24


Servicii