Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Președintele Parlamentului a oferit distincții de stat unor personalități

Președintele Parlamentului a oferit distincții de stat unor personalități

  imprimare
28.08.2017   2822 

Medalia Democrației și diplome au fost conferite unor personalități care au avut o contribuție remarcabilă în dezvoltarea Republicii Moldova.  În acest context, pentru perseverență și muncă asiduă în promovarea politicii de dezvoltare regională în țara noastră, diplomă de gradul II i-a fost oferită Secretarului de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros.

În cadrul ceremoniei festive, Președintele Parlamentului, Andrian Candu a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor prezenți la eveniment.

"Sunt onorat și cu emoții frumoase inaugurez o tradiție nouă în istoria Parlamentului. Vom acorda anual distincții oamenilor care au reușit prin profesionalism, curaj și talent să schimbe Moldova. Artiști cu renume, funcționari modești, militari care apără pacea departe de hotarele țării noastre, polițiști care o apără acasă,  medici, profesori și manageri care aduc schimbarea, făcându-și treaba excelent la locul de muncă", a menționat Andrian Candu în cadrul unei ceremonii festive organizate la Muzeul Național de Artă.

 La rândul său cei care s-au învrednicit de distincții de stat au mulțumit pentru aprecierea și respectul demonstrat.

„Aprecierea și susținerea este necesară tuturor funcționarilor. Atunci cînd îți sunt recunoscute meritele ai speranța zilei de mâine și siguranța că merită să continui să muncești la tine acasă", a menționat Secretarul de stat Stat, Dorin Andros, în cadrul ceremoniei de înmânare a distincțiilor de stat și a diplomelor.

Cea mai înaltă distincție a Parlamentului "Medalia Democrației" a fost acordată maestrului Eugen Doga, primului Președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu, maiorului Ghenadie Bulgac și funcționarului Oleg Ganușceac. Totodată, au fost decernate diplome de onoare și diplome de gradele I, II și III ale Parlamentului.  Cele 31 de diplome au fost acordate profesioniștilor în diferite domenii care au reușit să înregistreze performanțe în activitatea lor de-a lungul timpului.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit laureaților pentru curajul și abnegația cu care susțin schimbarea. "Am descoperit în acești 26 de ani că independența politică nu rezolvă imediat toate problemele și, mai grav, nu ne face independenți economic, energetic sau de război informațional. Eliberarea nu a adus libertate, iar libertatea nu ne-a lăsat alegere. A trebuit, și încă trebuie, să muncim, să riscăm, să învățăm din mers", a spus Andrian Candu.

Potrivit lui, "oamenii care au trecut de la electricitate la opaiț și apoi la smartphone într-o singură generație sunt oameni care nu vor accepta niciodată să aștepte timpuri mai bune". "Sunt mândru că asemenea oameni sunt cetățenii Republicii Moldova. Voi- sunteți Moldova. Acum este timpul ca să ne unim forțele ca să reușească ȚARA", a declarat Candu.

Distincțiile Parlamentului au fost instituite, în premieră, în acest an, iar candidaturile laureaților au fost înainte, la solicitarea Legislativului, de autoritățile publice.

 

Informație preluată și adaptată de pe www.parlament.md

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 2262428 | Vizitatori ieri: 377 | azi: 168 | Online: 2


Servicii