Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Locuințe   -  Locuințe

„Prezentarea Ghidului privind eficiența energetică pentru asociațiile de proprietari de locuințe”

  imprimare
Locuințe
„Studiului privind managementul locuințelor și al terenurilor”
„Prezentarea Ghidului privind eficiența energetică pentru asociațiile de proprietari de locuințe”
Eficienţa energetică a clădirilor
Alte II capitole ale „Studiului privind managementul locuințelor și al terenurilor”
Informaţia privind situaţia în domeniul serviciului de salubrizare
Conferința Internațională cu genericul „Consolidarea capacităților naționale pentru locuințe durabile și dezvoltare urbană”
Recomandări la studiul privind managementului locuințelor și al terenurilor

Nadejda Socolov, șefa Serviciului politica locuințe sociale din cadrul Direcției locuințe a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a participat la sfîrșitul lunii ianuarie curent, la seminarul cu tematica „Prezentarea Ghidului privind eficiența energetică pentru asociațiile de proprietari de locuințe" ce s-a desfășurat la Baku, Azerbaidjan. Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului Programului INOGATE „Conservarea energiei în sectorul construcţiilor în Europa de Est şi Asia Centrală" (ESIB).

În cadrul seminarului, Nadejda Socolov a vorbit  despre asociațiile de proprietari din țara noastră, problemele cu care se confruntă și acțiunile care se desfășoară în domeniul îmbunătățirii eficienței energetice în sectorul locativ, inclusiv proiectele aflate în desfășurare, cu suportul partenerilor de dezvoltare.

Totodată, ESIB a prezentat Ghidul privind eficiența energetică pentru asociațiile de proprietari de locuințe, care conține informații ce ține de asociațiile proprietari de locuințe din țările CSI, proiectele de succes în domeniul eficienței energetice, inclusiv din țările Uniunii Europene, aspectele juridice ce ține de crearea și funcționarea asociațiilor etc.

 Obiectivul Proiectului ESIB este susţinerea dezvoltării şi punerea în aplicare a legislaţiei legate de eficienţa energetică în sectorul construcţiilor, inclusiv elaborarea standardelor şi codurilor în construcţie, precum şi promovarea armonizării politicilor regionale şi a practicilor de reglementare, susţinerea unui climat investiţional pentru proiecte de conservare a energiei, inclusiv identificarea şi asistenţa la pregătirea investiţiilor în eficienţa energetică din sectorul construcţiilor.

La seminar au participat reprezentanți din Azerbaidjan, Republica Belarus, Ucraina, Georgia, Kîrgîstan, Kazahstan, Uzbekistan și Tadjikistan.

 

 

 
 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 2285205 | Vizitatori ieri: 819 | azi: 335 | Online: 17


Servicii