Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Locuințe   -  Locuințe sociale

Proiectul de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile, faza II

  imprimare
Proiectul de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile, faza I
Proiectul de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile, faza II
Faza II a proiectului locuințe sociale este plină desfășurare
Locuințele sociale din raionul Călărași vor fi date în exploatare la finele lunii iunie
Regulamentul cu privire la modul şi condiţiile de desfăşurare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile social/economic vulnerabile

Acordul-cadru de împrumut întru realizarea Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II a fost semnat între Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei(BCE) la 16 iunie 2012). Acordul-cadru a fost ratificat de către Parlament prin Legea nr.182 din 11 iulie 2012.

Scopul Proiectului constă în acordarea locuinţelor în regim social familiilor social-vulnerabile din Republica Moldova, aflate în imposibilitatea de a avea acces la condiţii de locuit satisfăcătoare.

Costul total al Proiectului constituie 20,4 milioane Euro, din care BCE participă cu 65% (13,4 milioane Euro) din costul total al Proiectului. Împrumutul BCE este acordat pe o perioadă de până la 20 de ani (de la data debursării) inclusiv 5 ani perioada de graţie. Aportul Republicii Moldova realizat prin intermediul autorităţilor publice locale, pe teritoriul cărora se construiesc spaţiile locative, constituie 35% din costul proiectului şi este constituit din aport nefinanciar şi aport financiar.

Locuinţele construite sunt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social (se acordă în locațiune).

Astfel, cu scopul asigurării cu locuinţă a categoriilor vulnerabile de populaţie care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai, inclusiv a tinerilor familii, tinerilor specialişti, mai multe Consilii raionale, separat sau în comun cu Primăriile orașelor și-au dat acordul de participa la Proiect. În conformitate cu legislaţia în vigoare, de împrumuturi investiţionale pot beneficia doar autorităţile publice locale de nivelul II.

Pînă în prezent, decizii de participare în cadrul proiectului au fost luate de către Consiliile raionale Sîngerei, Briceni, Călărași, Leova, Hîncești, Ialoveni, Soroca.

 

 
 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 2285222 | Vizitatori ieri: 819 | azi: 350 | Online: 5


Servicii